Zoeken
  • Lieke Geven

Rennen met diabetes...


Hallo, ik ben Lieke en ben 12 jaar oud. Ik heb nu ongeveer 3 jaar diabetes en heb 2 jaar een pomp.

Mijn diabetes verpleegkundige had mij gevraagd of ik met een groep andere diabeten wou gaan trainen en de bridge to bridge in Arnhem wou lopen en dat leek mij wel een leuk idee. de trainingen werden gegeven door Ronnie en Ton, ook liep mijn diabetes verpleegkundige mee om alles een beetje in de gaten te houden bij de diabeten.

Ik met mijn diabetes moest nog een beetje gaan kijken hoe mijn suiker er op zou reageren als ik ging hard lopen want mijn suiker kan doordat ik sport heel erg gaan schommelen en vooral zakken, voordat ik ging hardlopen waren mijn suikers aardig aan de hoge kant en moeilijk naar beneden te krijgen. Doordat ik ging hardlopen en meer ging bewegen werden mijn waardes heel wat beter en ik voelde me beter in m’n vel.

Ik ben ook afgevallen door het sporten en daardoor is mijn hele suikerspiegel verbeterd want dan heb ik minder insuline nodig. Ik vond het erg leuk om samen met meerdere sporters mee te lopen, na de bridge to bridge hebben we ook nog meegedaan aan de Montferlandrun. We hebben met een groepje daaraan meegedaan en ook onder begeleiding van Ronnie en Ton voor getraind. We hebben allemaal de Montferlandrun uitgelopen en het was een leuke dag.

Ook na de trainingen ben ik voor mezelf blijven lopen want ik merk dat het lopen erg goed voor me is, door de goede hulp en het enthousiasme van Ton en Ronnie heb ik geleerd dat bewegen ervoor zorgt dat ik beter in mijn vel zit, en ik vind het ook nog eens heel erg leuk om te doen.

#HowTo #Budget #Recipe

27 keer bekeken

Innovatieweg 40 03

7007 CD Doetinchem

0314-849979 of

06-27404117

  • MIJN Instagram
  • White Facebook Icon
  • Meedoenarrangement grijswaarden

© MIJN bewegingscentrum Proudly created with Wix.com