Running therapie

Running therapie

Onder begeleiding van onze zeer ervaren hardlooptrainers Ronald Kolk en Ton Seegers wordt er binnen MIJN bewegingscentrum ook running therapie gegeven.

Onderzoek heeft aangetoond dat hardlopen depressieve klachten en spanningsklachten vermindert. Tijdens het hardlopen worden bepaalde stoffen zoals endorfine aangemaakt, die een stress-verlagend effect hebben en zorgen voor een prettig gevoel. Daarnaast is het zo dat het behalen van gestelde doelen, bijvoorbeeld een half uur lopen, een positief effect heeft op vertrouwen in uw eigen capaciteiten en op het algehele welbevinden.

Het hardlopen in een groep zorgt tevens voor sociale contacten, waardoor u indien gewenst ook op dit vlak uw vaardigheden kunt verbeteren. 

Voor wie is Running therapie geschikt?
Running therapie is geschikt voor mensen die last hebben van stemmingswisselingen en/of depressieve klachten, burn-out klachten, angst- en paniekaanvallen, stress, slaapproblemen, hyperactiviteit en andere psychische klachten. De therapie kan ook bijdragen aan uw lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Denk aan overgewicht en een slechte conditie in combinatie met eerder genoemde klachten.


Vooraf


U wordt uitgenodigd voor een intakegesprek, waarin de volgende onderwerpen worden besproken:

 

 • lichamelijke en geestelijke conditie en eventuele beperkingen;

 • doelen die u wilt behalen

 • informatie over het programma

 • kleding/schoenen

 • huiswerk

 

Programma


Runningtherapie vindt plaats in een groep of individueel en onder professionele begeleiding.

Het programma ziet er als volgt uit: 

 1. Een korte voorbespreking waarbij aandacht wordt besteed aan de manier waarop u de sessies runningtherapie in gaat en de doelen die u heeft opgesteld worden doorgenomen

 2. We starten vervolgens met een korte warming-up;

 3. Daarna beginnen we met hardlopen volgens een schema. De begeleiders zorgen voor een verantwoorde opbouw, waarin u kunt wennen aan de inspanning en uw conditie verbetert. Uiteindelijk zult u ongeveer 30 minuten kunnen lopen, natuurlijk afgestemd op de individuele deelnemer. Onderweg kunt u onder andere aanwijzingen krijgen over een ontspannen loophouding;

 4. Na afloop is er een cooling-down met rek- en ontspanningsoefeningen

 5. We sluiten af met een evaluatie van de sessie.

 6. De therapie gaat altijd door, ook bij regen. Continuïteit is belangrijk en daarom verwachten wij dat u elke training aanwezig bent.


Frequentie


De runningtherapie duurt 10 weken en vindt eenmaal per week plaats. Voorafgaand aan deze sessies vindt de intake plaats. Na 5 sessies wordt er kort geëvalueerd en na 10 sessies vindt er een eindevaluatie plaats waarbij uitgebreid wordt besproken hoe u de runningtherapie ervaren heeft en hoe het met uw doelen gaat. 

Kosten


10 weken in groepsverband (4-6 personen)
€ 150,-  per deelnemer 
10 weken individuele begeleiding 
€ 550,- incl. 21% BTW)

Vergoedingen

De kosten van de cursus worden nog niet vergoed door alle zorgverzekeraars.
Van ONVZ  en De Friesland is bekend dat zij running therapie vergoeden.
CZ vergoedt eveneens "onder voorwaarden". Kijk naar uw polisvoorwaarden van uw aanvullende verzekering. CZ b.v. vergoedt de kosten van gezondheidscursussen en beweegprogramma's die gericht zijn op het bevorderen van uw gezondheid.

Soms kan runningtherapie vergoed worden als het een onderdeel vormt van een integraal beweeg- en gezondheidsprogramma.

Verder liggen er nog mogelijkheden binnen PGB en Meedoenarrangement enz. Hier over kunnen we u uitgebreid informeren.

Innovatieweg 40 03

7007 CD Doetinchem

0314-849979 of

06-27404117

 • MIJN Instagram
 • White Facebook Icon
 • Meedoenarrangement grijswaarden

© MIJN bewegingscentrum Proudly created with Wix.com