Cognitieve Fitness

Afbeelding promovideo CF.png
Cognitieve Fitness

Dat lichaamsbeweging niet alleen om ons lijf maar ook ons brein in conditie houdt, blijkt steeds duidelijker uit wetenschappelijk onderzoek.
Cognitieve Fitness combineert fysieke inspanning met intellectuele uitdaging en maakt gebruik van bewuste ontspanning. Het wordt onder andere ingezet als bewegingsinterventie voor iedereen die op een leuke manier bezig wil zijn met beweging, lichaam & geest maar ook als preventieve aanpak in de strijd tegen dementie en bij psychische klachten. Cognitieve Fitness richt zich op het behoud en de verbetering van zowel de fysieke als cognitieve vitaliteit. Cognitieve Fitness is effectief voor ouderen, mensen met cognitieve problemen en natuurlijk een ieder ander die zijn/haar hersenen gezond wil houden.
 
Prof. Dr. Erik Scherder kan als geen ander vertellen over het belang van bewegen en activiteiten bij dementerende ouderen. Zijn algemene boodschap is helder: inactiviteit is dodelijk en bewegen is ongelooflijk belangrijk voor alle leeftijden en in alle levensfases. Beweeg! Want dat is niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor je cognitie.

 

Start data cursus:


Dinsdag 25 februari 2020 : 10.00 – 11.00 uur
Vrijdag 28 februari 2020 :    10.00 - 11.00 uur


Klik hier voor flyer

Meet me @ the gym

Sporten is gezond! Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is beweging noodzakelijk. Beweging zorgt voor verbetering van hersenfuncties en geeft positieve energie. Bovendien kan beweging de kans op een terugval verkleinen.

De Edwin van der Sar Foundation en De Hersenstichting hebben de handen ineen geslagen met het project Meet me @ the Gym. In samenwerking met NL Actief. Vak zijn verschillende beweegcentra goedgekeurd als sportcentrum voor mensen met hersenletsel. Deze sportcentra bieden:

  • Een rustige omgeving zonder storende prikkels

  • Persoonlijke aandacht en professionele begeleiding

  • Sportprogramma’s op maat voor mensen met NAH.

Innovatieweg 40 03

7007 CD Doetinchem

0314-849979 of

06-27404117

  • MIJN Instagram
  • White Facebook Icon
  • Meedoenarrangement grijswaarden

© MIJN bewegingscentrum Proudly created with Wix.com